17 Ocak 2013 Perşembe

Gofret Pastası

Geçenlerde migros'a gittiğimde uzun zamandır istediğim kek ve pasta kalıplarının karşımda durduğunu gördüm. kendilerini bir an evvel alıp eve götürmemi isteyen kalıpları kaptığım gibi aldım. sonra başladım düşünmeye. daha bu haftaki alışverişe gidemediğimden evdeki malzemelerle hangi pastayı yapsam diye düşünürken, sofra dergisinin taaaa mart 2007 sayısı gözüme ilişti. Kapakta yer alan pasta tarifi aşağıdadır efendim. Tatlı-pasta arası bu tadı çok seveceksiniz....




Gofret Pastası

 Malzemeler:
  • 1,5 litre süt
  • 13 çorba kaşığı toz şeker
  • 13 çorba kaşığı irmik
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı margarin
Etrafı için: 50-60 adet içi beyaz dolgulu rulo gofret
Üzeri için: 2,5 su bardağı süt, 1 paket çikolatalı sos
Yapılışı:
  1. tencerede süt, tozşeker ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın.
  2. kaynayınca ocaktan alıp içine hindistan cevizi, vanilya ve margarini ekleyin.
  3. 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürüp, rulo gofretleri paralel şekilde yapıştırın. 
  4. ortasına muhallebiyi boşaltın.
  5. üzeri için çikolatalı sosu süt ile pişirip muhallebi ılıyınca üzerine dökün.
  6. buzdolabında 1 gece bekletin. 
  7. dilimleyerek servis edin....

1 yorum:

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden