30 Temmuz 2011 Cumartesi

Bir Bebeğin Dönmesini Beklemek






Bugün itibariyle 36+4. günümüzdeyiz. 2 gün evvel rutin kontrol  için doktorumuza gittiğimizde kızımın bize ufak bir sürprizi vardı. iki hafta öncesine kadar doğum pozisyonuna girmiş olan kızım bu kez yan dönmüştü. Evet yanlış   duymadınız ters falan değil baya yan gelmiş yatıyordu. sadece yan gelip yatmakla kalmıyor bir de yüzüstü yatıyordu. Keyfine düşkün olduğu her halinden belli olan kızımın yüzünü bu hafta görmek malesef ki mümkün olmadı.
Bu durumda normal doğumla dünyaya getiremeyeceğimi düşünerek canım sıkılmaya başlamıştı ki doktorum hemen duruma el koydu. Canını sıkma daha zamanımız var, hemen sezeryanı aklına getirme, bol bol yürü dedi. O gün bir kez daha doktorumla gurur duydum. Her fırsatta normal doğumu desteklediğini bildiren bir doktora sahip olmak gerçekten büyük bir şans. etrafta en ufak bir terslikte sezeryana yönelen ve anne karnındaki bebeği bir  meyve gibi görüp "bu artık olmuş alalım" derecesinde ürkütücü zihniyete sahip olan bu kadar doktor varken buradan doktorumu tekrar selamlıyorum.

Gelelim bize... her ne kadar doktorum canını sıkma dese de eve döner dönmez bebeklerin anne karnında olağan dışı duruşlarıyla ilgili bir sürü araştırma yaptım. Her sitede farklı farklı görüşler olmasına rağmen yaklaşık 6 saatlik bir araştırmadan sonra şu sonuca vardım:

Anne karnında her bebeğin durumu kendine özgüdür. Kimi bebek doğum pozisyonuna girip son ana kadar öyle kalırken, kimisi bir hafta düz bir hafta ters durabiliyor, hatta haftalarca ters pozisyonda durup tam doğum anında dönen bir sürü bebek var. Kısacası beklemek ve pozitif olmak gerekiyor. Her ne şekilde durursa dursun, önemli olan tek şey doğumun kendisinin başlamasını beklemek. başka bir tıbbi neden yoksa sadece Bebeğin anne karnındaki pozisyonunu bahane eden ve planlı sezeryana yönelmenizi isteyen hiçbir öneriye kulak asmayın. Tüm bu bilgileri öğrendiğim faydalı siteyi bundan sonraki yazımda anlatacağım. Eğer durumu benimkiyle aynı bir bebeğin dönüşünün öyküsünü dinlemek istiyorsanız buradan buyrun; Bahar'ın hikayesini okurken ben çok etkilendim...

http://blogcuanne.com/2010/12/29/bir-bebegin-donme-oykusu/

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden