10 Mayıs 2012 Perşembe

Etimek Tatlısı

İçinde etimek olan tatlılar hem hafif hem de yapması kolay oluyor. Bu zamana kadar pek çok etimekli tatlı denesem de bu favori tarifim. içerisindeki burçak bisküvnin de bunda payı büyük tabi...şerbetli tatlılara bayılan eşim her ne kadar burun kıvırdıysa da hafif tatlıları seven benim gibiler için birebir bir tarif bu. Tarifin kaynağı mutfaksırları sitesinin sahibi sevgili Nilay... şimdiden afiyet olsun...



Etimek Tatlısı

Malzemeler:
  • 1 paket etimek
  • 1 paket burçak bisküvi (üzeri için)

Muhallebi için:
  • 1 lt. süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Teremyağ

Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Yapılışı:
1- Etimekleri borcama yanyana dizin.
2- Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.
3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak Teremyağını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatın.
4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın, vurarak ezin.
6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.
7- Meyve ve çikolata ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden