Etimek Tatlısı
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 paket burçak bisküvi (üzeri için)
Muhallebi için:
- 1 lt. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı Teremyağ
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
1- Etimekleri borcama yanyana dizin.
2- Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.
3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak Teremyağını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatın.
4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın, vurarak ezin.
6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.
7- Meyve ve çikolata ile servis yapın.
2- Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.
3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak Teremyağını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatın.
4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın, vurarak ezin.
6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.
7- Meyve ve çikolata ile servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder