27 Aralık 2011 Salı

Peynirli Kolay Poğaça

Peynirli Poğaça evdeki her an bulunabilen malzemelerle yapılıyor ve mayalı poğaçalar gibi beklemek gerektirmediğinden çabucak ve mis gibi oluyor. hatta ben her yaptığımda iki tepsi yapıp bir tepsisini de deep freeze'e atıyorum. Aniden misafir geldiğinde çıkarıp ısıtıyorum.çok pratik oluyor...




Peynirli Kolay Poğaça
Malzemeler:


  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • iç malzeme: peynir, dereotu
  • üzerine çörek otu, yumurta sarısı
Hazırlanışı:


  1. Sıvı yağ, yumurta akı ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırın. (önce sıvılar karıştırılır) 
  2. Ardından margarini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 
  3. iç malzemelerimizi poğaçalarımızın içine koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 
  4. Hazırlanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. 
*İsterseniz malzemeleri X2 yapın, bir tepsisini de derin dondurucuya atın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden