15 Mart 2011 Salı

18. HAFTA VE DİŞ AĞRILARI...




18. HAFTA

Bu haftanın en büyük sıkıntısı diş ağrısı.... dişlerinizin içi oyuluyormuş gibi bir ağrı düşünün ve bunun yaklaşık iki saat sonra dindiğini ardından tekrar başladığını... Tam bir korku filmi gibi.... Yine blogsever ve teknolojisever bir anne olarak bu konuda araştırma yapınca gördüm ki, diş ağrıları bu haftadan itibaren artarmış. Bu ağrıları dindirmenin en iyi yolu ise tabi ki kalsiyum açısından zengin olan süt ve süt ürünlerini tüketmek. Ama bu seçenek dişleriniz gebelik öncesi sağlıklıysa geçerli.
Ama gebelik öncesinde bir diş probleminiz varsa, gebeliğinizin ilk üç ayı geçtikten hemen sonra bir diş doktoruna görünmek en doğru çözüm. Çünkü eğer dişinize herhangi bir müdahale yapılacaksa bunun için en uygun dönem 3 ve 6. aylar arasI bakımınızı düzenli olarak yaptırırsanız, ileriki dönemde yaşayamanız muhtemel pek çok sorunu halletmiş oluyorsunuz.
Bunun yanında her ne kadar bu haftadan itibaren bebeğin hareketlerinin hissedilebileceği söylense de ben henüz bunu yaşamadım. Bu durum biraz paarnayok bir hale soksa da sabırsızlıkla bekliyorum. Paranoyak bir hale geliyorsunuz çünkü karnınızın içinde olan her şeyi bebeğinizin hareketleri zannediyorsunuz, küçük bir gaz sıkışmasını bile. Bu durumda iken biri sizi kameraya alsa emin olun doğumdan sonra en çok güleceğiniz anların kaydı yapılmış olur. Bu aşamada tek yapmanız gereken sabretmek. Sabırlı olup bekleyince hissettiğim hareketlerin hangisinin sana ait olduğunu çözümleyebileceğim umarım:)

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden