10 Mart 2012 Cumartesi

Limonlu İrmik Tatlısı

Şahsen irmiğin içine girdiği her şeyi çok severim. Helva ve tatlılar bunun başında geliyor tabi. Özellikle irmik tatlılarını çok seviyor ve deniyorum. Bu tatlının tarifine de Sofra Dergisinin geçtiğimiz ramazan ayı sayısında verdiği özel ekte rastladım. Sofra'nın tüm tariflerine güvendiğimden (ki güvendiğim tek dergidir) hemen denedim ve sonuç: Mükemmeldi...Süt oranının azlığı tatlıya hafiflik ve apayrı bir tat veriyor. Deneyin göreceksiniz...




Limonlu İrmik Tatlısı

  Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
  1. Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  2. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın.
  3. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.koyulaştığında servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın.
  4. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, tarçın serpip, ceviz ile servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden