15 Ocak 2012 Pazar

Şehriye Çorbası

Şehriye çorbasının bizim evdeki yeri ayrıdır. Özellikle kışın sofralarımızın baş tacı şehriye çorbasının diğer adı da bombalı çorbadır bizim evde. Eşim küçükken çorbanın içindeki şehriyeleri bombalara benzettiğinden bu adı vermiş:) Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. İşte bizim evin vazgeçilmezi şehriye çorbasının tarifi:





Şehriye Çorbası

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
    5 bardak kaynamış su
  • Nane

Yapılışı:

  1. Öncelikle domateslerin kabuğunu soyun ve rondodan geçirin.
  2. Margarini eritin ve domates püresini ekleyin.
  3. Ardından salçasını ekleyin ve özdeşleşene kadar bekleyin.
    Kaynamış suyu üzerine ekleyin.
  4. Su kaynayınca şehriyeleri ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  5. Şehriyeler şişmeye başlayınca altını kapatın.
  6. Üzerine nanesini atın ve dinlendirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden