( havuç+elma gibi) kullanabileceğiniz gibi, içerisinde kullanılan havucu katı meyve sıkacağında sıkılan havucun posası olarak da kullanabilir, böylece o değerli posayı da çöpe dökmemiş olursunuz.
Havuçlu Cevizli Kek
Malzemeler:
- 2 su bardağı havuç rendesi ( posası da olabilir)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.( bu keklerinizin daha iyi kabarmasını sağlar)
- Üzerine havuç rendesi ve yağı koyup, spatula yardımıyla karıştırın.
- Üzerine ceviz ve tarçını ekleyin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyip malzemelere ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- Önceden yağladığınız kek kalıbına malzemeleri dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kekinizi koyup, ısıyı 160 dereceye getirin.20-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kekinizi sıcacık bir çayın yanında afiyetle yiyin.
*Bu keki de derin dondurucu da aylarca saklayabilir, çıkarınca hiç bir işlem yapmadan 10 dakika sonra yiyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder