Tarifin aslı pek çok yemek tarifinde yararlandığım Cahide Jibek'e ve onun güzel sitesine ait. Ben damak tadımıza göre sirke ve tuz miktarını biraz değiştirdim. İsteyen istediği ölçüde yapabilir.
Malzemeler:
- havuç
- salatalık
- sivri biber
- lahana
- üzüm sirkesi
- su
- tuz
- şeker
- sarımsak
Hazırlanışı:
- önce turşunun suyunu hazırlıyoruz. Bunun için 3 ölçü suya 1 ölçü üzüm sirkesi koyun.( biz daha yoğun sevdiğimiz için 2'ye 2 yaptık ölçüleri) buna 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu(tuzlu seviyorsanız 2 yapın) ekleyin
- tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.
- hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine göre küçük küçük doğrayıp sırayla kaynatın. benim listeme göre önce havuç, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor.(lahanayı en fazla 1-2 dakika bekletin. diğerlerini 3 dakika)
- sebzelerin rengi dönene kadar kaynatın.
- ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde süzdürün.
- sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dökün.
- aralarına 2-3 diş sarmısağı bölüp koyduğunuz sebzeleri de üstüne koyun. su üzerini kapasın. yetmezse yeni su yapın.
- ağzını kapatıp buzdolabında bir gün bekletin.
ertesi gün turşunuz hazır. hem de günlerce bozulmadan buzdolabında bekletebilirsiniz.Ben bile çok sevdim bu turşuyu:))
0 yorum:
Yorum Gönder