18 Şubat 2012 Cumartesi

Elmalı Turta

Aslında başlık "annemin elmalı turtası" olmalıydı. Çünkü bu elmalı turta klasik turtanın ta kendisi. Elmalı turtaya bayılan biri olarak fotoğrafını çektikten hemen sonra yemeye başladığımı belirtmeliyim. Hamurişleirne düşkün olan eşim turtadan ilk ısırığını aldığında ilk sözü "bunları paketle de yarın işe götüreyim" oldu. ben de "paket servisimiz yoktur efendim" diyerek cevap verdim. malzeme listesi oldukça basit ama tadı damağınızı şenlendirecek ve yapınca muhtemelen aynı tepkileri alacağınız klasik turtamızın tarifi:





Elmalı Turta

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 4 kaşık pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • İç Malzemesi:
  • 3 elma
  • tarçın
  • 5 kaşık toz şeker
  • üzerine:pudra şekeri
Hazırlanışı:
  1. Tüm malzemeleri karıştırın
  2. yumuşak bir hamur hazırlayın
  3. hamuru 2 eşit parçaya bölün.
  4. 1.sini turta kalıbının dibine yayın
  5. 2.sini buzluğa koyun
  6. o arada iç malzemeyi hazırlamak için elmaları rendeleyin
  7. üzerine şekeri serpip suyumu çekene kadar kavurun
  8. ocaktan aldıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın, soğutun
  9. suyunu hafif süzerek turtanın üzerine yayın.
  10. buzluktaki hamuru üzerine rendeleyin
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  12. çıkarıp ılıyınca üzerine pudra şekeri serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Zeynep Ceylan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena | Türkçeleştiren: Furkan Özden