Hamur işleri:
Biz aile olarak (özellikle eşim) hamur işini oldukça çok tüketiyoruz.
Ben de şahsen yemek yapmaktan çok hamur işlerine meraklı bir ev
hanımıyım. Durum böyle olunca sadece misafir geldiğinde değil, normal
zamanlarda da hamur işlerini tüketiyoruz.Eşim gecenin bir vakti "çayın
yanında bir kek olsa ne güzel olurdu" dediğinde hemen önünde yeni
yapılmış gibi keki buluveriyor. sırf yüzündeki şaşkınlık için bile
dondurucuda hamur işlerini saklamak benim için büyük bir zevk.
Bu zamana kadar hamur işlerimin çoğunu dondurucuma attım ve sonuç hep
mükemmeldi. tabi bu mükemmellikte hangi hamur işini nasıl
saklayacağınızı bilmek de önemli. Siteye yükleyeceğim tariflerin sonuna
da derin dondurucuda saklanabilir olup olmadığını paylaşmaya
çalışacağım.
Kekler: genelde misafir geldiğinde iki tepsi yaptığım yada canım
sıkıldığında oturup yaptığım keklerimin hepsini pişirip, sıcaklığı
genelde ikili paketler halinde sera streç'e sarıp dondurucuya
kaldırıyorum. Yemeden 10-15 dakika önce çıkarıp, çözülmesini beklemek
yeterli. yeni yapılmış kadar taze kekiniz hazır bile:)
Poğaçalar: poğaçaların mayalı olmayanlarının dondurucuda daha iyi
sonuçlar verdiğini deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim. Poğaçalarımı
da pişirmeyi tercih ediyorum. bunda en önemli etken dondurucudan
çıkarıp pişirmeye kalkarsanız altlarının yanma ve içlerinin pişmeme
ihtimali. böyle bir duruma ihtimal vermemek için poğaçalarımı da
pişirip, sıcaklığı geçtikten sonra 5'er 10'ar paketler halinde buzdolabı
poşetine koyup saklıyorum. çıkarınca 150-160 derece ısıtmak s10
dakikada sıcacık poğaçalar için yeterli.
Börekler: böreklerimin buzluk böreği dışında olanları( ki
tarifini yayınlayacağım) genelde pişirip, kesip buzdolabı poşetinde
muhafaza ediyorum. çıkarınca ısıtıp tüketiyoruz.
Kurabiyeler: Elmalı kurabiyeyi çok sevdiğimiz ve tükettiğimiz
için dondurucumuzda elmalı kurabiye sürekli bulunur. Yakın zamanda
tarifini vereceğim ve fotoğraflayacağım elmalı kurabiye dışında kesme
kurabiye gibi özellikle dondurucuda saklanabilen kurabiyeleri
bulundurabilirsiniz. Ben şahsen kurabiyeleri pişirmeden saklıyorum.
çıkarınca çözülmesini beklemeden çok harlı olmayan bir fırın ısısında
pişirebilirsiniz.
Pastalar: Pastaları da aynı kekeler gibi pişirip dondurucuda
saklayabilirsiniz. Bu zamana kadar bir iki kere denedim ve memnun kaldım
ama dondurucuya gidecek kadar pasta kimin evinde kalır ki? biz hemen
tüketmeyi seçiyoruz.
* bunların dışında fazladan yaptığınız kurabiye ve poğaça hamurlarınızı,
sarısını ayırıp kullandığınız yumurtaların aklarını da çöpe dökmek
yerine dondurucuda saklayabilirsiniz. ve tabi bir de dondurucumun
demirbaşları sarılıp 10'arlı paketlenmiş sigara börekleri...
Benim dondurucumdaki hamur işlerim bunlar; peki ya sizinkiler???
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder