Bu simitleri de geçtiğimiz kandilde yapmama rağmen bir türlü fırsat bulup yazamadım. Bu zamana kadar pek çok kandil simidi tarifi denedim ama içlerinde en beğendiğim bu oldu. Tarifin kaynağı Oktay Usta'nın kandil günü yaptığı program. Bence kandil geçti diye üzülmeyin, siz de deneyin ve sadece bu güzel simitlerin tadını hayal edin. Şimdiden afiyet olsun....
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 120 gram tereyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sirke
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- üzerine: yumurta sarısı, çörek otu
Hazırlanışı:
- unu karıştırma kabına koyup ortasını açın.
- tereyağ, yoğurt, yumurta, sirke ve sıvı yağı ortasına koyup karıştırın.
- mahlep, tuz ve kabartma tozunu unun üzerine dökün
- kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, halka şekline getirin.
- üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
- önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
*isterseniz üzerine susam, haşhaş ve çörek otunu bölüştürüp renk renk simitler elde edebilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder