Malum ayva mevsimindeyiz. Ben şahsen ayvayla arası bu zamana kadar pek iyi olan biri değildim. ama bu sene aldığım bir karar sonucu sevmediğim tatları da değişik tariflerle deneyerek sevmeye çalışma kararı aldım. özellikle de ayva gibi besleyici değeri yüksek olan tatları. Bunda henüz 6 aylık bir bebeğimin olmasının da büyük etkisi var. Evde her şey pişsin ve o da bu muhteşem tatlardan mahrum kalmasın ve her şeyden önemlisi yemek seçen bir çocuk olmasın istiyorum. Evde uzun zamandır bekleyen ayvalarla ayva tatlısı dışında ne yapabilirim diye düşünürken sürekli yaptığı elmalı turta tarifini değiştirerek ayvaya uyarlama fikri geldi aklıma. sonuç mu? tek kelimeyle müthiş oldu. eşim iş yerine götürmeden kurtarabildiğim kadarının fotoğrafını çekip paylaşıyorum.Bu arada ayva ve cevizin uyumu muhteşemmiş, bu tarif aracılığı ile öğrenmiş oldum...
Malzemeler :
- 3 ayva
- 1 su b.toz şeker
- 1 tatlı k.tarçın
- 1 su b.ceviz
- su
Hamuru İçin:
- 3 Su b.un
- 1 su b.pudra şekeri
- 140 gr. tereyağı
- 3 çorba k.yoğurt
- 1 Yumurta
- Yarım pk.kabartma tozu
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Tencereye alıp ocağın üzerine koyun. Biraz su döküp kapağı kapalı olarak pişirin.
- Pislikten sonra şeker ve tarçını koyup suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın.
- Hamuru için. unu karıştırma kabına koyup ortasını açın. Tereyağı, yumurta ve yoğurdu ortasına döküp karıştırın.
- Pudra şekeri ve kabartma tozunun unun üzerine dökün.
- Yavaş yavaş unu da katarak hamurumuzu yoğurun. Hamurun 3′te 2′sini kesip kafesi İçin ayırın.
- Diğer hamuru merdane ile kalıbınız büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba hamuru koyup yayın. Kenarlarına bastırarak havuz oluşturun.
- Ayırmış olduğunuz hamurdan parçalar kopartıp uzun rulo şeklinde yuvarlayın.
- Pişen ayvalı harcı havuz yaptığınız hamurun ortasına koyup yayın. Rulo yaptığınız hamurları üzerine kafes şeklinde kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder